
ד"ר אירית בק
מנחה אקדמית
תחומי המחקר וההוראה שלה קשורים להיסטוריה העכשווית של אפריקה, ולקשר שבין היבשת לבין המזרח התיכון. מחקריה מתמקדים בעיקר באסלאם באפריקה ובפתרון סכסוכים במזרח ובמערב היבשת. הקורסים שאני מלמדת עוסקים בנושאים מגוונים, וביניהם "מבוא להיסטוריה של אפריקה", "קרן אפריקה והמזרח התיכון- היסטוריה ואקטואליה" "נשים ותנועות לאומיות במזרח התיכון ובאפריקה" ואחרים. היא רואה במחקר ובהוראה של נושאים אלה שליחות, ומשתדלת לשלב אקטביזם חברתי עם ידע, למשל דרך פרשנות בתקשורת וכתיבה דוחות לארגוני זכויות אדם.

מיה אזרואל
סטודנטית לתואר שני בחוג להיסטוריה כללית באוניברסיטת תל אביב, ובוגרת תכנית המצטיינים של המכון להיסטוריה ובתכנית אמירים לתלמידים מצטיינים במדעי הרוח, האוניברסיטה העברית בירושלים. כיום, כותבת את עבודת התזה שלה על ביתיות ברפובליקה ההולנדית של המאה השבע עשרה בהנחיית דר׳ רעי שרירא, ובה בוחנת את הופעתו של ציור ז׳אנר דומסטי במחצית המאה כסחורה המיועדת לבית, ואת הקשר שלו להתפתחות הקפיטליזם המסחרי בהולנד בתקופה זו.

אליה אמסלם
מרכזת מערכת
סטודנטית לתואר שני מחקרי בחוג להיסטוריה כללית, באוניברסיטת תל אביב. כמו גם בעלת תואר ראשון בהצטיינות בלימודי מזרח אסיה ובהיסטוריה כללית מאוניברסיטת תל אביב. בימים אלו עוסקת בכתיבת עבודת תזה הדנה בשירותן של נשים לסביות בצה"ל בשנות ה-70 וה- 80, בהנחייתםן של פרופ' איריס רחמימוב ופרופ' יובל יונאי. העבודה נשענת בעיקרה על מקורות ההיסטוריה שבע"פ, ולטובתה נערכו 40 ראיונות עם נשים המזדהות כיום על הרצף הלסבי וששרתו בצה"ל בתקופת הזמן הנדונה. כמו כן, משמשת כמתרגלת בחוג למזרח אסיה; כעוזרת הוראה במספר קורסים בביה"ס להיסטוריה; וכעוזרת מחקר בפרויקט ההיסטוריה הקווירית המקומית של ה-ISF, בהנחיית פרופ' יובל יונאי, פרופ' משה סלוחובסקי ופרופ' מיכל שפירא.

שחר בשן
סגנית עורכת ראשית
סטודנטית לתואר שני בחוג להיסטוריה של המזרח התיכון ואפריקה, באוניברסיטת תל אביב. שחר מתעניינת בחברה האיראנית על מורכבויותיה, גווניה ומיעוטיה, בשפה ובתרבות הפרסית. מאמר ביכוריה: "בדרך ‘למהפכה מתמדת’: כשהשלטון מוביל את המחאה" פורסם בכתב עת זה בגיליון "מעברים".

מונה ג'אבר
סטודנטית לתואר שני בחוג להיסטוריה של המזרח התיכון ואפריקה באוניברסיטת תל אביב ובוגרת תואר ראשון בחוג בהצטיינות יתרה. בנוסף, למדה תואר ראשון בהוראת השפה האנגלית בתוכנית "מצוינים להוראה", בית ברל. עבדה כמורה והשלימה מסלול תואר שני בטכנולוגיות למידה בהאוניברסיטה הפתוחה. תחום העניין שלה הוא היסטוריה של רגשות וסופיות במזרח התיכון במאות ה-18 וה-19.

שחק גרינשטיין
סטודנט לתואר שני בחוג להיסטוריה של המזרח התיכון ואפריקה באוניברסיטת תל אביב, ובוגר תואר ראשון במסלול הדו-חוגי בחוג לתקשורת ובחוג להיסטוריה של המזרח התיכון ואפריקה, אוניברסיטת תל אביב גם כן. תחומי עיסוקו מתמקדים בהיסטוריה חברתית במאה ה-20 באזור הלבנט, תוך מתן דגש על קבוצות וארגונים פוליטיים וחברתיים בעולם הערבי והאסלאמי. לצד זאת, הוא בעל עניין רב בעולם התקשורת ובכוחה להשפיע על תודעה ציבורית. סקרנותו לניתוח סיפורים וידיעות בעלי השפעה חברתית רחבה לצד מחויבותו להבנת מערכות התקשורת בעולם הערבי, מניעות אותו לעסוק בלימודיו בקשרים המורכבים שבין תקשורת, חברה ופוליטיקה, תוך שילוב בין פרספקטיבה היסטורית להבנת המציאות העכשווית.

בת חן דרויאן-פלדמן
עורכת ראשית
היא דוקטורנטית בבית הספר להיסטוריה באוניברסיטת תל אביב. מחקריה עוסקים בתהליכי הפירוק של ברית המועצות ותהליכי ההתהוות של הרפובליקה האסלאמית האיראנית. באופן פרטני היא מתמקדת בתפיסות ובייצוגים של איראן וברית המועצות אחת כלפי השנייה, וכיצד הם עוצבו על ידי אידאולוגיה וגורמים נוספים בשנות השמונים – העשור הראשון לקיומה של הרפובליקה האסלאמית לאחר המהפכה, והעשור האחרון לקיומה של ברית המועצות לפני התפרקותה.
בת חן עובדת במכון למחקרי ביטחון לאומי בצוות איראן, ודוברת חמש שפות: עברית, רוסית, אנגלית, ערבית ופרסית.

יאיר פולדש
סטודנט לתואר שני בחוג להיסטוריה של המזרח התיכון ואפריקה. את לימודיו לתואר הראשון השלים בפקולטה למשפטים ובחוג להיסטוריה כללית באוניברסיטה העברית, שם גם שימש כעוזר הוראה. לאחריהם עבד כעורך דין בשירות הציבורי. תחום הענייין העיקרי שלו הוא פלסטין/ארץ ישראל במחצית הראשונה של המאה ה-20, במרחבי הזירה הפוליטית והשפעתה על חיי היום-יום.

אודם פלד
סטודנטית לתואר שני בחוג להיסטוריה כללית, במגמת העת העתיקה. את לימודי התואר הראשון שלה השלימה במסלול הדו-חוגי בחוג להיסטוריה כללית ובחוג למדע המדינה באוניברסיטת תל אביב. תחומי העניין המרכזיים שלה כוללים היסטוריה תרבותית והיסטוריה חברתית, תוך התמקדות בשאלה כיצד מתגלמת התרבות בגוף ובגופים השונים וכיצד היא מתבטאת בדרכים מגוונות בחברות אנושיות. כמו כן, מתמקדת בקשר העמוק שבין דת ותרבות בתרבויות העת העתיקה, לרבות הבנת תמות, ריטואלים ומיתוסים בהקשרם התרבותי והשפעתם של רעיונות אלו בין התרבויות השונות.

ליזה שילה
בוגרת התואר הראשון וסטודנטית לתואר השני בחוג להיסטוריה כללית באוניברסיטת תל אביב, במגמת העת החדשה. מתעניינת באופנים בהם רעיונות ואידיאולוגיות התעצבו ועוצבו לאור אירועים היסטוריים, חצו גבולות והתפתחו בתקופות של שינוי. תחומי העניין שלה כוללים השפעתן של תנועות אינטלקטואליות במאות ה-19 וה-20 ובתפקידם של רעיונות בעיצוב התהליכים החברתיים והתרבותיים בהיסטוריה המודרנית באירופה, דרכי השפעתם של תהליכים אלה על זהות,שלטון והתארגנות חברתית והדינאמיקה שבין רעיונות אינטלקטואלים למהלכים היסטוריים רחבים.

נדב שפר
בוגר אוניברסיטת תל-אביב ב הנדסת חשמל ואלקטרוניקה (במסגרת העתודה האקדמית), בעל תואר שני בהנדסה ביו-רפואית ותואר שלישי באותו תחום, אף הם מאוניברסיטת תל אביב. הוא גם בעל תואר ראשון במשפטים. כיום תלמיד תואר שלישי במכון להיסטוריה ופילוסופיה של המדעים והרעיונות ע"ש כהן, אוניברסיטת תל אביב, בהנחיית עמוס מוריס רייך.
